Kúpiť in-line korčule – e-shop

Sprievodca výberom
korčúľ


Inline korčule  >  Nové inline trasy a dráhy na Slovensku

Nové inline trasy a dráhy na Slovensku

Aj v tuzemsku sa rozširujú trasy pre in-line korčuliarov. 

Medzi pomerne nové trasy určené pre cyklistov aj korčuliarov patrí trasa zo Zvolena do Sliača. Táto cyklotrasa je dlhá 5 km a vedie po hrádzi rieky Hron zo zvolenskej mestskej časti Rákoš po most na Ulici SNP v Sliači, odtiaľ po ľavostrannej hrádzi a následne po hrádzi Miestneho potoka až po križovatku so Záhorského ulice v Sliači.

Je súčasťou plánovanej cyklotrasy Rodinná cestička, ktorá má viesť zo Zvolena až do Banskej Bystrice, ale druhá fáza sa ešte len pripravuje.

Obľúbené in-line trasy na Slovensku

Veľmi obľúbené sú aj ďalšie trasy, ktoré vedú po hrádzach riek.

Petržalská hrádza v Bratislave vedie po Dunajskej hrádzi -  ľavom brehu (11,7 km) i pravom brehu (23,2 km). Väčšinu trasy tvorí kvalitný asfaltový povrch a je tu aj niekoľko bufetov s občerstvením. Len je treba jazdiť opatrne, pretože hlavne v lete je hrádza veľmi frekventovaná.

Obľúbeným turistickým cieľom je tiež Zemplínska Šírava na východnom Slovensku. Nájdete tu päť kilometrov dlhú trasu pre korčuliarov, cyklistove, bežcov i kolobežkárov. Je vhodná aj pre rodiny s deťmi.

Na vodnom diele Žilina je 7 km dlhá trasa pre chodcov aj inline korčuliarov. Obľúbená je vďaka krásnemu výhľadu na hory a rieku.

Ďalším turistickým cieľom je Senec a blízke Slnečné jazerá. Slnečné jazerá sú vyhľadávanou lokalitou pre korčuliarov. Okruh okolo jazera meria asi osem kilometrov. A opäť je tu viacero možností na občerstvenie a v lete veľa športovcov, takže je nutná opatrnosť.

Aká je vaša obľúbená trasa pre inline korčule?

Zdieľajte článok



Odporúčame inline korčule






Ďalšie novinky

Značky inline korčúľ

Pri výbere inline korčúľ sa môžete orientovať podľa značiek. Aké sú na trhu a ktoré sú najobľúbenejšie?

Technika jazdy na inline korčuliach

Možno ste sa už naučili na inline korčuliach obstojne jazdiť. Všetko sa dá vždy zlepšovať a inak to nie je anij pri jazde na inlajnoch.

Naučte deti jazdiť na in-line korčuliach

Jazda na in-line korčuliach je obľúbenou činnosťou mnohých detí. Najskôr je potrebné sa na nich naučiť jazdiť. Tu je pár tipov pre všetky deti a ich rodičov.

všetky novinky